Maakt u gebruik van onze website , dan gaat u akkoord met deze cookies. Akkoord

Veelgestelde vragen over de Corporate Card

Meest gestelde vragen

Wat is mijn ICS-klantnummer?

Uw ICS-klantnummer is uw specifieke klantnummer. U vindt uw ICS-klantnummer op uw rekeningoverzicht.

Wat moet ik doen als mijn bankrekeningnummer wijzigt?

Uw ABN AMRO Business Card is gekoppeld aan uw ABN AMRO zakelijke bankrekening. Wijzigt dit bankrekeningnummer in een ander zakelijk bankrekeningnummer van ABN AMRO? Dan wordt dit automatisch aan ons doorgegeven. Daarvoor hoeft u niets te doen

Wat moet ik doen als de adresgegevens van mijn bedrijf wijzigen?

U kunt uw adreswijziging doorgeven bij ABN AMRO.

Wat moet ik doen als mijn persoonlijke (adres)gegevens wijzigen?

U kunt uw adreswijziging doorgeven bij ABN AMRO.

Wat moet ik doen bij verlies of diefstal van mijn creditcard?

Bel zo snel mogelijk naar de afdeling Verlies & Diefstal: +31 (0)20 - 6 600 611 (dag en nacht bereikbaar). Uw creditcard wordt dan onmiddellijk geblokkeerd. Doe ook aangifte bij de politie. Meer informatie vindt u in de Algemene Voorwaarden van uw creditcard.

Wat moet ik doen als mijn creditcard is beschadigd?

U kunt contact opnemen met de Business Card Servicedesk op telefoonnummer: +31 (0) 20 - 6 603 771.

Hoe kan ik mijn creditcard blokkeren?

Bij verlies of diefstal van uw creditcard kunt u contact opnemen met de afdeling Verlies & Diefstal op telefoonnummer +31 (0)20 - 6 600 611 (dag en nacht bereikbaar).

Waar vind ik informatie over het gebruik van mijn creditcard?

Bekijk de handleiding voor het gebruik van uw creditcard.

Hoe kan ik mijn zakelijke creditcard opzeggen?

U kunt gebruikmaken van het formulier Beëindigen zakelijke Card(s). De creditcard kan door de contactpersoon van het bedrijf en de Card-houder zelf worden opgezegd. U dient de creditcard minimaal twee maanden voor de maand van de vervaldatum op de creditcard op te zeggen. Zegt u later op dan de aangegeven termijn, dan wordt de jaarlijkse bijdrage in rekening gebracht. Hierover ontvangt u geen restitutie.

Hoe kan ik een klacht indienen?

ICS vindt kwaliteit belangrijk en doet er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht u desondanks niet tevreden zijn over onze dienstverlening, dan zoekt ICS samen met u naar een oplossing. U kunt uw opmerkingen schriftelijk, telefonisch of per e-mail doorgeven via de ICS Servicedesk. U vindt de contactgegevens bij 'Contact' onderaan deze pagina.

Als dit contact of de geboden oplossing niet aan uw verwachting voldoet, dan kunt u uw klacht indienen bij de Directie van ICS. Hoe meer achtergrondinformatie u geeft, des te beter wij uw situatie kunnen beoordelen. U kunt uw klacht sturen naar:

directievraag@icscards.nl

of per post naar:

International Card Services BV
T.a.v. het Directiesecretariaat
Antwoordnummer 242
1100 VB Diemen

Kunt u uw vraag niet vinden?

Neemt u dan contact op met de ICS Servicedesk: +31 (0) 20 – 6 600 988 De Servicedesk is 24/7 geopend om uw vragen te beantwoorden.

Meer informatie over ICS

Actueel

 

Wijziging algemene voorwaarden per 1 juni

Per 1 juni 2021 wijzigen wij onze Algemene Voorwaarden.

ABN AMRO zakelijke creditcards zijn alleen nog voor ABN AMRO klanten
Vanaf 1 juni dienen klanten met een zakelijke ABN AMRO creditcard in het bezit te zijn van een zakelijke betaalrekening van ABN AMRO. Als dit bij u niet zo is, dan nemen wij contact met u op.

U betaalt een toeslag van €1,50 voor papieren rekeningoverzichten
Voor de rekeningoverzichten die u per post ontvangt, betaalt u €1,50 per overzicht. Deze kosten gelden niet voor borgoverzichten. In Mijn ICS Business kunt u de overzichten kosteloos bekijken, downloaden en printen.

Wilt u geen overzichten meer per post ontvangen en overstappen naar de digitale overzichten? Activeer dan Mijn ICS Business:
- Voor de bedrijfsoverzichten: activeer Mijn ICS Business als Contactpersoon op icsbusiness.nl
- Voor de Cardhouder overzichten: vraag de Cardhouders om Mijn ICS Business als Cardhouder te activeren op icsbusiness.nl

Er gelden extra voorwaarden voor de Aflevergarantie
Als u een beroep wilt doen op de Aflevergarantie, dan moet u het aankoopbedrag rechtstreeks betaald hebben aan de Acceptant die het product levert. Daarnaast moet u het aankoopbewijs van het product dat u met uw zakelijke creditcard heeft betaald, naar ons opsturen.

Voor informatie over de wisselkoers kunt u gebruik maken van de Wisselkoerscalculator
Voor betalingen en geldopnames in vreemde valuta gebruiken wij de wisselkoersen van Mastercard. Deze koersen veranderen dagelijks. U kunt de wisselkoers voor een transactie eenvoudig inzien via de Wisselkoerscalculator op www.icsbusiness.nl/wisselkoersen. De Wisselkoerscalculator toont ook de wisselkoers van de Europese Centrale Bank; op deze manier ziet u ook het verschil tussen de door ICS gehanteerde wisselkoers en de wisselkoers van de ECB. Na een wisselkoerstransactie zullen wij u geen apart bericht sturen met een specificatie van de toegepaste wisselkoers en opslag.

Bekijk hier de nieuwe Algemene Voorwaarden

 

Deblokkeren zakelijke creditcard is nu nog makkelijker

Uit veiligheidsoverwegingen ontvangt u uw zakelijke creditcard altijd geblokkeerd voor gebruik.


Met ingang van 1 november kunt u uw creditcard als volgt deblokkeren:

- door een betaling te doen waarbij u uw pincode gebruikt, of

- door in te loggen op Mijn ICS Business en het volgen van de instructies.


Heeft u nog geen toegang Mijn ICS Business? Maak dan vandaag nog een account aan.

 

Vanaf 29 oktober geldt ook dubbele beveiliging voor inlog op Mijn ICS Business

Bij ICS werken wij continu aan nog meer veiligheid en betaalgemak. Een wachtwoord alleen is niet meer veilig genoeg. Daarom vragen wij de gebruiker van Mijn ICS Business om zich vanaf 29 oktober tweemaal te identificeren bij inlog op de portal: met een wachtwoord en met een code die via SMS naar de mobiele telefoon wordt gestuurd. Dankzij deze 'dubbele beveiliging' weten wij altijd zeker dat het de juiste persoon is die inlogt op de portal en toegang heeft tot uw betaalgegevens.

Om te kunnen inloggen, is het daarom van belang dat het juiste mobiele nummer bij ons bekend is
Wanneer het inloggen niet lukt omdat het nummer waarnaar de SMS gestuurd moet worden niet bij ons bekend is, of onjuist is, kunt u contact opnemen met de Servicedesk via 020 – 6 600 666. Ook bij andere vragen kunt u contact opnemen met de Servicedesk. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 18:00.

 

 

Nieuwe portal zakelijk live!

Klanten met een zakelijke creditcard van ABN Amro kunnen gebruikmaken van de online service Mijn ICS Business. Met Mijn ICS Business houdt u zicht op de bedrijfsbestedingen met de creditcard(s). Het is mogelijk om per medewerker transacties in te zien, rekeningoverzichten te downloaden en de transactiegegevens te exporteren naar uw eigen administratie.

Om de service toekomstbestendig te maken, wordt deze service met ingang van 8 september omgezet naar een nieuw platform.

In deze nieuwe versie worden een aantal wijzigingen doorgevoerd:

  • De portal heeft een nieuw design, dat ook op mobiel werkt

  • Veiliger activatie proces, waaronder inloggen met een code via sms

  • Verbeterde zoek en download functionaliteit van transacties

  • Bekijken van actieve en gesloten accounts

  • Inzicht in Gebruik (minst te besteden, meest uitgegeven)

  • Het direct kunnen deblokkeren van een nieuwe kaart

  • Het opvragen van de pincode

  • Het kunnen wijzigen van cardhouder gegevens door contactpersonen, zoals e-mail adres en mobiele nummer

Meer informatie

De meest gestelde vragen over dit onderwerp vind u in dit document .
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de Servicedesk. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 18:00 op 020 66 00 666

 

 

Belangrijk: uw 06-nummer is nodig voor dubbele beveiliging

Vanaf 14 september 2019 geldt er nieuwe Europese wet- en regelgeving. Deze vereist dat banken een dubbele beveiliging hanteren. Hierdoor weten wij zeker dat ú de juiste persoon bent die uw Card gebruikt en inlogt in uw persoonlijke omgeving.
Meer informatie

 

Nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten.

PSD2 (Payment Service Directive) is de nieuwe Europese wet (richtlijn) voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Door de invoering van PSD2 in Nederland, verbetert een aantal zaken in het betalingsverkeer. Zo zullen transacties beter beveiligd zijn en mogen winkels geen toeslag meer rekenen als er wordt betaald met een Mastercard of Visa Card. Een andere belangrijke wijziging is dat het makkelijker wordt anderen toegang te geven tot uw creditcardrekening.
Lees meer.

 

Creditrenteverlaging op borgaccounts per 1 oktober 2018

Bij een positief saldo boven de € 500,- op borgaccounts vergoeden we nu creditrente. Het maximale positieve saldo waarover wij rente vergoeden is € 1.000.000,-. Per 1 oktober 2018 wordt de creditrente die van toepassing is op borgaccounts gewijzigd van 0,2% naar 0,1% effectief op jaarbasis. De creditrente die van toepassing is op zakelijke creditcards blijft ongewijzigd. Dit is 0%.

 

Wijziging Algemene Voorwaarden per 1 juli 2018

Per 1 juli 2018 wijzigen de Algemene Voorwaarden van de zakelijke ABN AMRO creditcards. U kunt de nieuwe Algemene Voorwaarden alvast bekijken en zien wat er precies voor u verandert.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

- Wij vragen u om veranderingen in de contactgegevens van uw bedrijf, de contactpersoon of kaarthouders, en overige wijzigingen die relevant zijn voor de overeenkomst, aan ons door te geven. Voorbeelden zijn: een andere rechtsvorm van uw bedrijf, verandering van tekenbevoegden of contactpersonen, of verandering van uiteindelijk gerechtigden (UBO’s). U kunt alle wijzigingsformulieren vinden op abnamro.icsbusiness.nl/klantenservice/. - Wij vragen u om veranderingen in de financiële situatie van uw bedrijf direct aan ICS door te geven. Het gaat hier bijvoorbeeld om omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat u ICS niet kunt betalen, zoals een verslechterde financiële situatie. Wij worden hier graag tijdig over geïnformeerd, zodat wij met u kunnen bespreken wat dit betekent voor onze dienstverlening aan uw bedrijf. Daarnaast kunnen wij u op ons initiatief vragen om informatie te verstrekken over de financiële situatie van uw bedrijf.

Heeft u vragen over de nieuwe Algemene Voorwaarden?

Neem dan per e-mail contact met ons op via businesscards@icscards.nl. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 020 - 6 600 666. Onze medewerkers helpen u graag verder. Als u het niet eens bent met de wijzigingen in de Algemene Voorwaarden, dan kunt u uw zakelijke creditcard van ICS opzeggen. Dat kan door een e-mail te sturen naar businesscards@icscards.nl, of via het hiervoor genoemde telefoonnummer. Let op: alleen personen die bij ons als administratief contactpersoon of als tekenbevoegd bekend zijn, kunnen opzeggen.

 

Ons Privacy Statement is vernieuwd

In het Privacy Statement staat beschreven hoe ICS omgaat met uw persoonsgegevens. Eind mei 2018 is deze privacyverklaring vernieuwd. Dit was noodzakelijk, omdat de nieuwe Europese privacywet specifieke eisen stelt aan de inhoud hiervan.

Nieuwe onderwerpen

Het Privacy Statement is uitgebreid. Nieuwe onderwerpen uit de Europese wetgeving zoals ‘dataportabiliteit’ worden toegelicht en ook gewijzigde begrippen zoals ‘toestemming’ en ‘profilering’ komen aan de orde.

Als kaarthouder hoeft u niets met de privacyverklaring te doen. Wanneer u de verklaring doorneemt, bent u goed geïnformeerd over wat ICS met uw persoonsgegevens doet.
Bekijk de Privacy Statement.

Aanbiedingen voor alle ABN AMRO creditcards

Wij bieden onze ABN AMRO Card-houders graag iets extra’s. Naast de vele voordelen van uw creditcard, bieden wij u als zakelijke klant ook aantrekkelijke kortingen, upgrades en privileges.

aanbieding Travelbags

Reis in stijl met koffers en tassen van Travelbags.

Nu tijdelijk met 15% korting.

aanbieding Uber

Ontdek Uber. Nu € 20,- korting op de eerste rit.

Maak kennis met Uber, de auto met chauffeur die u snel en comfortabel van A naar B brengt.

aanbieding CIBTvisas

Tot 10% korting bij CIBTVisas.

Visumaanvragen via CIBTvisas. Snel, simpel en veilig. Met uw uw ABN AMRO Card krijgt u tot 10% korting op de bemiddelingskosten.

aanbieding yellowbrick

Mobiel parkeren met Yellowbrick

Gemakkelijk parkeren en nooit te veel of te weinig betalen.

aanbieding hertz

Wereldwijd korting op autohuur bij Hertz

Met uw ABN AMRO Card betaalt u minder voor uw autohuur bij Hertz en krijgt u altijd een upgrade naar een betere klasse.