Maakt u gebruik van onze website , dan gaat u akkoord met deze cookies. Akkoord

Nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten.

PSD2 (Payment Service Directive) is de nieuwe Europese wet (richtlijn) voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Door de invoering van de Europese richtlijn PSD2 in Nederland, verbetert een aantal zaken in het betalingsverkeer

Wat verandert er voor u?


1. Geen creditcardtoeslag meer

Voorheen kon het voorkomen dat een (web)winkel extra kosten in rekening bracht als u betaalde met uw zakelijke creditcard. Met PSD2 is het verboden om zo'n toeslag in rekening te brengen. Bij het boeken van vliegtickets kan dit wel enkele tientjes schelen! De Europese Commissie verwacht dat Europese creditcardgebruikers hierdoor zo'n 500 miljoen per jaar gaan besparen.

2. Anderen toegang geven tot uw creditcardrekening

Als u tekenbevoegd bent, kunt u een bedrijf of instelling toegang geven tot uw zakelijke creditcardrekening. Alleen als u toestemming geeft, kan een bedrijf of instelling uw creditcardrekening zien. Doet u dat niet? Dan verandert er voor u niets.

Belangrijk om te weten als u toestemming geeft:

  • Maak altijd een zorgvuldige afweging of u de gegevens van uw (bedrijfs)creditcardrekening wilt delen.
  • Uw rekeninggegevens zijn maximaal 90 dagen te raadplegen door het bedrijf of de instelling. Daarna dient u uw toestemming opnieuw te bevestigen.
  • U kunt uw toestemming op elk moment weer intrekken via het bedrijf of de instelling aan wie u toestemming heeft gegeven.
  • Als er een conflict ontstaat tussen u en het bedrijf waar u toestemming aan heeft gegeven, kunt u contact opnemen met ICS om de toestemming in te trekken.

3. Betere beveiliging

Online betalen met een creditcard is nog veiliger doordat online creditcardbetalingen alleen nog mogelijk zijn als gebruik wordt gemaakt van dubbele beveiliging. Als u online betaalt met uw creditcard, wordt u gevraagd om naast uw wachtwoord ook een eenmalige code in te voeren die u via sms ontvangt. Beschikken wij niet over uw 06-nummer, dan kunt u vanaf 5 maart 2019 geen online betaling meer doen met uw Card. Controleer uw 06-nummer daarom zo snel mogelijk via Mijn ICS Business. Wanneer u bent ingelogd, kunt u het mobiele telefoonnummer wijzigen.