Veelgestelde vragen over de Business Card

Meest gestelde vragen

Wat is mijn ICS-klantnummer?

Uw ICS-klantnummer is uw specifieke klantnummer. U vindt uw ICS-klantnummer op uw rekeningoverzicht.

Wat moet ik doen als mijn bankrekeningnummer wijzigt?

Uw ABN AMRO Business Card is gekoppeld aan uw ABN AMRO zakelijke bankrekening. Wijzigt dit bankrekeningnummer in een ander zakelijk bankrekeningnummer van ABN AMRO? Dan wordt dit automatisch aan ons doorgegeven. Daarvoor hoeft u niets te doen

Wat moet ik doen als de adresgegevens van mijn bedrijf wijzigen?

U kunt uw adreswijziging doorgeven bij ABN AMRO.

Wat moet ik doen als mijn persoonlijke (adres)gegevens wijzigen?

U kunt uw adreswijziging doorgeven bij ABN AMRO.

Wat moet ik doen bij verlies of diefstal van mijn creditcard?

Bel zo snel mogelijk naar de afdeling Verlies & Diefstal: +31 (0)20 - 6 600 611 (dag en nacht bereikbaar). Uw creditcard wordt dan onmiddellijk geblokkeerd. Doe ook aangifte bij de politie. Meer informatie vindt u in de Algemene Voorwaarden van uw creditcard.

Wat moet ik doen als mijn creditcard is beschadigd?

U kunt contact opnemen met de Business Card Servicedesk op telefoonnummer: +31 (0) 20 - 6 603 772.

Hoe kan ik mijn creditcard blokkeren?

Bij verlies of diefstal van uw creditcard kunt u contact opnemen met de afdeling Verlies & Diefstal op telefoonnummer +31 (0)20 - 6 600 611 (dag en nacht bereikbaar).

Waar vind ik informatie over het gebruik van mijn creditcard?

Bekijk de handleiding voor het gebruik van uw creditcard.

Hoe kan ik mijn zakelijke creditcard opzeggen?

U kunt gebruikmaken van het formulier Beëindigen zakelijke Card(s). De creditcard kan door de contactpersoon van het bedrijf en de Card-houder zelf worden opgezegd. U dient de creditcard minimaal twee maanden voor de maand van de vervaldatum op de creditcard op te zeggen. Zegt u later op dan de aangegeven termijn, dan wordt de jaarlijkse bijdrage in rekening gebracht. Hierover ontvangt u geen restitutie.

Hoe kan ik een klacht indienen?

ICS vindt kwaliteit belangrijk en doet er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht u desondanks niet tevreden zijn over onze dienstverlening, dan zoekt ICS samen met u naar een oplossing. U kunt uw opmerkingen schriftelijk, telefonisch of per e-mail doorgeven via de ICS Servicedesk. U vindt de contactgegevens bij 'Contact' onderaan deze pagina.

Als dit contact of de geboden oplossing niet aan uw verwachting voldoet, dan kunt u uw klacht indienen bij de Directie van ICS. Hoe meer achtergrondinformatie u geeft, des te beter wij uw situatie kunnen beoordelen. U kunt uw klacht sturen naar:

klachten@icscards.nl

of per post naar:

International Card Services BV
T.a.v. het Directiesecretariaat
Antwoordnummer 242
1100 VB Diemen

Kunt u uw vraag niet vinden?

Neemt u dan contact op met de ICS Servicedesk: +31 (0) 20 – 6 600 988 Bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

Meer informatie over ICS

Actueel

 • Nieuw in Mijn ICS Business: snel en simpel betalen met iDEAL

   

  Geld storten op uw zakelijke creditcard was nog nooit zo makkelijk. Vanaf nu kunt namelijk uw rekening betalen en geld bijstorten  van uw zakelijke rekening via Mijn ICS Business. U regelt het met één klik op de knop!

  Zo makkelijk is uw rekening betalen in Mijn ICS Business
  Log in op Mijn ICS Business en druk op de knop Rekening betalen. Volg de stappen op uw scherm.
  Het bedrag van uw laatste rekening staat al ingevuld. Het is ook mogelijk gelijk een extra bedrag te storten. Maar dat hoeft niet. We sturen u naar de beveiligde omgeving van uw bank om de betaling met iDEAL af te ronden.

  Tijdelijk extra bestedingsruimte nodig?
  Ook dan stort u heel eenvoudig extra geld op uw zakelijke creditcard in Mijn ICS Business. Als u inlogt, ziet u de knop Bijstorten. U bepaalt zelf het bedrag en betaalt met iDEAL. Uw betaling wordt meestal direct verwerkt.

  Inloggen ICS Business

   

 • Van Moof niet geleverd? Vraag uw geld terug met de Aflevergarantie

   

  De laatste dagen staat het nieuws er bol van: fietsmerk Van Moof is failliet gegaan. Wij hebben hierover dan ook veel vragen gekregen. Want je zult maar net een fiets bij ze hebben besteld die nog niet geleverd is. Ben je dan je geld kwijt? Als u de fiets met uw ICS creditcard heeft betaald, kunt u met onze Aflevergarantie uw geld terugvragen. Dat is nou een van de voordelen van een ICS creditcard.

  De Aflevergarantie - als uw product niet geleverd is

  Heeft u iets gekocht met uw creditcard en is het niet geleverd? U hoeft zich als klant van ICS geen zorgen te maken, want u heeft Aflevergarantie op bijna al uw aankopen. Dus ook als u een Van Moof-fiets heeft besteld en die niet wordt geleverd, kunt u een verzoek doen en het aankoopbedrag van uw bestelling via uw creditcard terugvragen.

  Bekijk de Algemene Voorwaarden en zie "Aflever- en Internetgarantie".

  Geld terugvragen - zo werkt het

  Vul dit formulier in: Bestelde producten zijn niet/verkeerd geleverd of nep (pdf)

  Kies op het formulier als reden van betwisting voor Keuze B – Mijn goederen of diensten zijn niet geleverd.
  Stuur de volgende gegevens mee:

  1. een kopie van uw rekeningoverzicht. Graag de betaling omcirkelen;
  2. een bewijs dat u contact heeft gehad met de verkopende partij;
  3. een gedetailleerde beschrijving van uw bestelling. Bijvoorbeeld een kopie van de orderbevestiging.

  Terugstorten betaling

  Kortom, heeft u een Van Moof-fiets besteld die niet geleverd wordt en die betaald is met uw ICS creditcard? Dan kunt u de aankoopsom terugvragen via de Aflevergarantie.

   

 • Limiet wijzigen nu eenvoudig in Mijn ICS Business

   

  Bent u tekenbevoegde? Dan kan u vanaf nu eenvoudig de bestedingslimiet van uw medewerkers wijzigen. Voorheen kon dit alleen via een aanvraagformulier op de website. Vanaf nu wijzigt u de bestedingslimiet van uw Cards heel eenvoudig in Mijn ICS Business. Dat kan een verhoging of een verlaging zijn. Zolang het binnen de bedrijfslimiet past. De wijziging gaat direct in. De Card-houder kan de nieuwe limiet dus meteen gebruiken.
  Inloggen ICS Business

   

 • ICS wijzigt de jaarlijkse Card-bijdrage

   

  Met ingang van 1 augustus wijzigt ICS de jaarlijkse Card-bijdrage van de ABN AMRO professional Card, de ABN AMRO Business Card en de ABN AMRO Corporate Card. ICS wijzigt de Card-bijdrage omdat de kosten de afgelopen jaren zijn gestegen. Door de wijziging kunt u snel, makkelijk en veilig blijven betalen met uw zakelijke creditcards.

  Card-houders betalen het nieuwe bedrag pas in de maand waarin de Card-bijdrage wordt afgeschreven. Is de card bijvoorbeeld ingegaan op 1 januari? Dan vindt u de nieuwe jaarlijkse Card-bijdrage terug op het rekeningoverzicht van januari 2024.

  Veelgestelde vragen over de wijziging vindt u hier

   

   

 • ICS vernieuwt!

   

  Al 35 jaar zijn wij een sterke, zelfstandige en betrouwbare creditcard uitgever in het betaallandschap. Dat blijven we. Maar wél met een nieuw jasje. Met trots gaan wij een zichtbare huisstijl hanteren die we in de loop van 2023 blijven ontwikkelen. Een die past bij ons merk en waar we voor staan. Nu én in de toekomst. Ontdek de nieuwe look.

  Zorgeloos betalen

  In één vloeiende beweging van onze services genieten. Met gemak. Dat is wat we u als klant willen bieden. Daarom ademt onze nieuwe huisstijl 'seamless', 'tech' en 'solid'. De nieuwe vormgeving heeft vloeiende bewegingen, maar is ook stevig en betrouwbaar. Met krachtige letters en verrassende kleuren. En ook de techniek is onmisbaar. We bieden steeds meer betaaloplossingen op basis van online techniek. Natuurlijk met de veiligheid die u van ons gewend bent.

   

   

 • Onze Algemene Voorwaarden veranderen op 1 oktober

   

  Binnenkort kunnen Card-houders die de ICS Business App gebruiken met biometrie inloggen en betalen. Door het gebruik van vingerafdruk of gezichtsherkenning gaat inloggen en betalen nog makkelijker. Hiervoor gelden wel andere voorwaarden. Daarom veranderen de Algemene Voorwaarden van onze zakelijke Cards op 1 oktober. Naast het toevoegen van biometrie zijn er in de tekst van deze voorwaarden nog een aantal kleine aanpassingen.

  Biometrie toegevoegd
  In de volgende update van de app kunnen Card-houders inloggen en betalen met biometrie. Daarom hebben we biometrie toegevoegd aan onze voorwaarden.

  Begin van de overeenkomst
  In artikel 2 staat wanneer de overeenkomst met u ingaat. Een van deze momenten is bij het deblokkeren van de Card. In de nieuwe voorwaarden vervangen we het woord 'deblokkeren' door 'activeren'.   

  Artikel over spaarrente verwijderd
  U ontvangt al een tijdje geen spaarrente meer als u geld stort en zo een positief saldo heeft op uw zakelijke creditcard. Daarom hebben we het artikel over sparen op de creditcard verwijderd. Mochten we in de toekomst weer rente gaan vergoeden bij een positief saldo dan zullen we u hierover informeren.

  Gevolgen van niet op tijd betalen
  U heeft vanaf de datum van het rekeningoverzicht 21 dagen de tijd om het openstaand saldo te betalen. Wordt de rekening niet binnen deze periode betaald? Dan hebben we het recht de creditcard te blokkeren. Dat verandert niet. Eerder stond er in de voorwaarden dat we uw Card(s) dan na het daaropvolgende rekeningoverzicht zouden blokkeren. Deze zin is verwijderd. Daardoor sluit dit artikel nu beter bij de praktijk aan.

  Rentewijzigingen laten we u per e-mail of per brief weten
  U betaalt rente als u het openstaand saldo niet binnen 21 dagen na de datum van het rekeningoverzicht helemaal terugbetaalt. In de Algemene Voorwaarden stond dat deze wijziging op uw rekeningoverzicht werd gemeld. In de praktijk laten we dit al een tijd via e-mail of brief weten. Dit is nu ook aangepast in de Algemene Voorwaarden.

  Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?
  U vindt alle de aangepaste Algemene Voorwaarden hier.

   

   

 • Visa en Mastercard blokkeren transacties met alle creditcards in Rusland

   

  De wereld zoals we die kenden is in hele korte tijd drastisch veranderd. De invasie van Rusland in Oekraïne en de oorlogsbeelden die nu dagelijks binnenkomen zijn een schok voor de wereld. Allereerst voor de burgers van Oekraïne en hun familie en vrienden in het buitenland. Onze gedachten gaan uit naar alle onschuldige burgers die door deze oorlog worden getroffen.

  De Europese Unie en Amerika hebben de onrechtmatige aanval van Rusland veroordeeld en strenge sancties tegen Rusland ingesteld. Deze sancties zijn en worden direct in de betaalsystemen van ICS toegepast zoals vereist. Visa en Mastercard hebben besloten om alle creditcard-transacties met Rusland te blokkeren, ook worden transacties met Russische creditcards geblokkeerd. Zo hebben beide bedrijven via een persbericht bekendgemaakt.

  Wat betekent dit? Kortgezegd, komt het er op neer dat ICS creditcards niet langer werken in Rusland. Niet bij een geldautomaat en ook niet in een winkel. Creditcards die zijn uitgegeven in Rusland, werken niet langer in het buitenland. En in sommige gevallen ook niet in Rusland.

  Verklaring Visa Card
  Met onmiddellijke ingang zal Visa met haar klanten en partners in Rusland samenwerken om alle Visa-transacties in de komende dagen stop te zetten. Zodra dat is gebeurd, zullen alle transacties die worden verricht met in Rusland uitgegeven Visa-kaarten niet meer buiten het land werken. En zullen alle Visa-kaarten die door financiële instellingen buiten Rusland zijn uitgegeven, niet meer werken in Rusland.
  Verklaring Mastercard
  De betaaldienstverlener heeft besloten de netwerkdiensten in Rusland op te schorten. Met deze actie zullen kaarten die zijn uitgegeven door Russische banken niet langer worden ondersteund door het Mastercard-netwerk, ongeacht waar ze worden gebruikt - binnen of buiten Rusland. En elke Mastercard die in het buitenland is uitgegeven, zal niet werken bij Russische handelaren of geldautomaten.
  Zwaarwegend besluit
  Zowel Visa als Mastercard geven aan deze ingrijpende beslissing niet licht op te nemen. De gedachten zijn bij Oekraïne, de slachtoffers en de vele collega's en klanten in de getroffen landen. Visa geeft aan: "Deze oorlog en de voortdurende bedreiging van vrede en stabiliteit vereisen dat we reageren in overeenstemming met onze waarden."
  Gebruik in de Oekraïne
  Zowel Mastercard als Visa geven aan dat kaarten uitgegeven buiten Rusland zullen werken op het Visa en Mastercard netwerk in Oekraïne. Maar gegeven de onduidelijke omstandigheden en  vanwege mogelijke verbroken communicatie verbindingen dat dat  niet altijd gegarandeerd kan worden.
  Oekraïense kaarten in Nederland
  Zowel Mastercard als Visa geven aan dat kaarten uitgegeven in Oekraïne zullen werken op het Visa en Mastercard netwerk buiten Oekraïne (maar niet in Rusland) . Maar gegeven de onduidelijke omstandigheden en  mogelijke verbroken communicatie verbindingen dat dat niet altijd gegarandeerd kan worden.
  Meer weten?
  Met vragen over de (actuele) betaalsituatie in Rusland en Oekraïne kunt u altijd terecht bij de ICS Servicedesk. Voor de juiste informatie belt u het nummer zie contactpagina.
  De teksten van de persberichten van Visa en Mastercard vindt u hier:
  Visa Suspends All Russia Operations
  Mastercard Statement on Suspension of Russian Operations  | Mastercard Newsroom

   

   

 • Wat te doen als u geen papieren rekeningoverzichten meer wilt ontvangen.

   

  Per 1 juni 2021 wijzigen wij onze Algemene Voorwaarden (zie ook het bericht van 7 april). Een belangrijke wijziging is dat we een toeslag van €1,50 in rekening gaan brengen voor rekeningoverzichten per post. Wat betekent dit voor u?
  Er zijn verschillende situaties mogelijk.

  U heeft Mijn ICS Business geactiveerd en ontvangt op dit moment geen rekeningoverzichten per post.
  Er verandert er niets voor u.

  U heeft Mijn ICS Business niet geactiveerd en ontvangt rekeningoverzichten per post.
  U gaat per 1 juni € 1,50 per rekeningoverzicht betalen. Wilt u dit niet? Activeer dan Mijn ICS Business. U stopt hierdoor automatisch de verzending van de papieren rekeningoverzichten. In Mijn ICS Business kunt u de overzichten kosteloos bekijken, downloaden en printen.

  • Voor de bedrijfsoverzichten: activeer Mijn ICS Business als Contactpersoon op icsbusiness.nl
  • Voor de Cardhouder overzichten: vraag de Cardhouders om Mijn ICS Business als Cardhouder te activeren op icsbusiness.nl

  U heeft Mijn ICS Business geactiveerd en ontvangt rekeningoverzichten per post.
  U gaat per 1 juni € 1,50 per rekeningoverzicht betalen die u per post ontvangt. Wilt u geen rekeningoverzichten per post meer ontvangen? Neem dan contact op met de Business Service Desk

  U ontvangt voor uw borgaccount papieren overzichten
  Er verandert niets voor u. Deze overzichten zijn niet digitaal te bekijken en blijft u per post ontvangen. Voor deze overzichten brengen wij geen kosten in rekening.

   

   

 • Per 1 juni 2021 wijzigen wij onze Algemene Voorwaarden.

   

  ABN AMRO zakelijke creditcards zijn alleen nog voor ABN AMRO klanten
  Vanaf 1 juni dienen klanten met een zakelijke ABN AMRO creditcard in het bezit te zijn van een zakelijke betaalrekening van ABN AMRO. Als dit bij u niet zo is, dan nemen wij contact met u op.

  U betaalt een toeslag van €1,50 voor papieren rekeningoverzichten
  Voor de rekeningoverzichten die u per post ontvangt, betaalt u €1,50 per overzicht. Deze kosten gelden niet voor borgoverzichten. In Mijn ICS Business kunt u de overzichten kosteloos bekijken, downloaden en printen.

  Wilt u geen overzichten meer per post ontvangen en overstappen naar de digitale overzichten? Activeer dan Mijn ICS Business:
  - Voor de bedrijfsoverzichten: activeer Mijn ICS Business als Contactpersoon op icsbusiness.nl
  - Voor de Cardhouder overzichten: vraag de Cardhouders om Mijn ICS Business als Cardhouder te activeren op icsbusiness.nl

  Er gelden extra voorwaarden voor de Aflevergarantie
  Als u een beroep wilt doen op de Aflevergarantie, dan moet u het aankoopbedrag rechtstreeks betaald hebben aan de Acceptant die het product levert. Daarnaast moet u het aankoopbewijs van het product dat u met uw zakelijke creditcard heeft betaald, naar ons opsturen.

  Voor informatie over de wisselkoers kunt u gebruik maken van de Wisselkoerscalculator
  Voor betalingen en geldopnames in vreemde valuta gebruiken wij de wisselkoersen van Mastercard. Deze koersen veranderen dagelijks. U kunt de wisselkoers voor een transactie eenvoudig inzien via de Wisselkoerscalculator op www.icsbusiness.nl/wisselkoersen. De Wisselkoerscalculator toont ook de wisselkoers van de Europese Centrale Bank; op deze manier ziet u ook het verschil tussen de door ICS gehanteerde wisselkoers en de wisselkoers van de ECB. Na een wisselkoerstransactie zullen wij u geen apart bericht sturen met een specificatie van de toegepaste wisselkoers en opslag.

  Bekijk hier de nieuwe Algemene Voorwaarden

   

   

Aanbiedingen

Uw ABN AMRO Card heeft veel voordelen, zoals een Aankoopverzekering, Aflevergarantie en fraudepreventie. Haal nóg meer uit uw zakelijke creditcard met onze aantrekkelijke aanbiedingen. Op deze pagina ziet u ze allemaal.

Zo haalt u meer uit uw Card

Alle zakelijke Card-houders van ICS met een ICS Business App kunnen gebruik maken van de aanbiedingen. Log in op de ICS Business App en ga naar 'Meer'. Klik onder 'Card-voordeel' op 'Aanbiedingen' en kies een aanbieding.

 

aanbieding Booking.com

4% reistegoed op uw zakenreis via Booking.com

Boek uw zakenreis via Booking.com met uw ABN AMRO Card. En ontvang 4% reistegoed.

aanbieding HP

10% korting in de HP Voordeel Store

Richt uw thuiswerkplek in, koop een printer voor op kantoor of stel uw ideale workstation samen. Nu 10% korting op HP-producten met uw ABN AMRO Card.

aanbieding legalmatters

Tot 25% korting bij Samsung

Upgrade uw smartphone en uw kantoor met de laatste snufjes van Samsung. Met uw ABN AMRO Card krijgt u tot 25% korting op Samsung-producten.

aanbieding Rental cars

8% korting bij Rentalcars.com 

Voeg een vleugje avontuur toe aan uw zakenreis met een huurauto van Rentalcars.com. Ontvang 8% korting met uw ABN AMRO Card.

aanbieding P1

€ 10 korting bij sportreisbureau P1 Travel

Boek een onvergetelijk ervaring met € 10 korting. Geniet live van uw favoriete sport- of muziekevenement.